Schermafbeelding 2018-05-16 om 09.14.15.jpg

Stichting Maatschappij en Onderneming

SMO is al meer dan 50 jaar de trusted third party voor overheid, wetenschap en bedrijfsleven. Als onafhankelijke denk- & doetank signaleert SMO complexe vraagstukken en identificeert gedeelde maatschappelijke ambities. Wij verbinden key stakeholders uit overheid, wetenschap en bedrijfsleven en stimuleren een integrale aanpak om maatschappelijke ambities gezamenlijk versneld te realiseren. Dit doen we onder andere door het toegankelijk maken van kennis en het organiseren van workshops, evenementen en innovatie challenges. De kracht van SMO schuilt daarbij in haar aanpak; een combinatie van bedenken, verbinden en doen. SMO richt zich op de volgende belangrijke thema’s in de samenleving: Purpose, Innovatie & Ondernemerschap, Zorg & Welzijn, Duurzaamheid en Arbeidsmarkt.

Benieuwd naar onze projecten? Neem een kijkje op onze site:

 

Curriculum

Binnen deze thema’s lanceert SMO speciale Labs: kenniswerkplaatsen om antwoorden te formuleren voor maatschappelijke uitdagingen. Stakeholders uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid komen bij elkaar om een essentieel onderwerp op de kaart te zetten en een brede maatschappelijke discussie op gang te brengen. Samen met jong talent, worden verschillende tools ingezet om een maatschappelijk vraagstuk te analyseren, tot oplossingen te komen en daadwerkelijk op te lossen! Hier volgt een kort overzicht van onze activiteiten.

 
 
Schermafbeelding 2018-05-18 om 13.39.46.jpg

Purpose

  • Purpose Minds: Hierin creëren en registreren wij ontmoetingen tussen jonge, beginnende wetenschappers en ervaren wetenschappers; zij hebben met elkaar gemeen dat zij actief willen bijdragen aan een betere wereld.

  • Publicatie 'Tijd voor de Betekeniseconomie' door Kaj Morel. Dit boek vertelt je een ander verhaal over onze economie. De tien uitgangspunten van de betekeniseconomie bieden inspiratie en houvast aan iedereen die werk wil maken van een economie die past bij de huidige tijd en die vertrouwen geeft voor de toekomst.


Innovatie & Ondernemerschap

  • Rotterdam100: een nationale talentencompetitie en innovatiechallenge ineen, waarin de meest vooraanstaande studenten en young professionals strijden voor de titel: Rotterdams most excellent

Schermafbeelding 2018-05-18 om 13.34.02.jpg

Schermafbeelding 2018-05-18 om 13.26.04.jpg

Zorg & Welzijn

  • Health Innovation Challenge (HIC): startups en zorgaanbieders gezamenlijk - onder begeleiding van coaches - aan organisatie overschrijdende uitdagingen in de zorg.

Duurzaamheid

  • CE Booster: een concept ontwikkeld om startups op het gebied van duurzaamheid te ondersteunen in hun groeiproces.

  • Circular Minds Conference (CMC): een geheel door de SMO Promovendi georganiseerde conferentie op het thema Circulaire Economie.

Schermafbeelding 2018-05-18 om 13.33.20.jpg

Schermafbeelding 2018-05-18 om 13.33.02.jpg

Arbeidsmarkt

  • National Trainee Event (NTE): een thematisch evenement voor young professionals die onze leiders van de toekomst zullen worden.