Schermafbeelding 2018-05-07 om 19.34.55.jpg

Fase 1De Medewerkersdialoog

Situatie

De professional en de werkomgeving veranderen. Naast in te moeten spelen op de veranderende werkomgeving en klantvraag, krijgt ook de professional zelf te maken met constant veranderende eisen en vaardigheden die zich eigen gemaakt moeten worden. Ondanks dat de professional en zijn/haar organisatie zich zo goed mogelijk willen voorbereiden op de toekomst, is dit nog weleens moeilijk.

Verandering roept vaak weerstand op. Ondanks dat dit proces bekend is bij de managementlaag, wordt er nog niet vaak genoeg verdiept in de oorzaken van deze weerstand en hoe dit verholpen kan worden. Er wordt vaak uitgegaan van aannames die voor een oppervlakkige kijk op het probleem zorgen. Echter, om professionals op een gezonde manier mee te nemen in veranderingen is hun medewerking van groot belang.     

Een essentieel aspect hierin is dialoog: het bieden van de juiste top-down informatie (dient specifiek, relevant en ondersteunend te zijn aan de doelstellingen van de professional), het mogelijk maken van bottom-up communicatie (professionals willen gehoord worden en zich betrokken voelen bij hun werkinvulling) en het ontbreken van daadwerkelijke dialoog (professionals vinden elkaar niet).

SMO faciliteert dit proces en laat professionals op een veilige, open en laagdrempelige wijze de dialoog aangaan op een relevant onderwerp. 

Concept

Het concept bestaat uit drie stappen:

  • Vooraf wordt er een uitgebreide beleids- en strategieanalyse uitgevoerd onder het bestuur en management;

  • Vervolgens wordt gedurende een volledig verzorgde dag op laagdrempelige, veilige en open manier de dialoog aangegaan, deze kan worden uitgevoerd op basis van drie verschillende groepsgrootten: team/afdeling-, organisatie- en sectorniveau; en

  • Alle input wordt uiteengezet in een rapportage.

Schermafbeelding 2018-05-14 om 09.23.18.jpg

Thema's

Het concept van de Medewerkersdialoog heeft betrekking op de Medewerker van de Toekomst. Tevens kan de Medewerkersdialoog worden uitgevoerd op een specifiek thema. Afhankelijk van de specifieke behoefte van de organisatie wordt de dialoog toegespitst op een van onderstaande thema’s:


Algemeen

Met het oog op de toekomst worden de belangrijkste thematieken alomvattend besproken: bent u de Medewerker van de Toekomst

 

Thematisch

Bij purpose wordt het werkdoel verlegd naar een overstijgende maatschappelijke ambitie. De focus wordt gelegd op ontplooiing, ondersteuning en saamhorigheid. 


Ethiek speelt binnen ieder individu en als bedrijfsgemeenschap. In dit kader wordt er toegespitst op spelende en ontbrekende ethische kwesties. 


Veiligheid speelt een rol in meerdere lagen en situaties en dient te worden gewaarborgd binnen de bedrijfscultuur. 

Specifiek

In overleg kan er een specifiek thema worden bepaald waarover de organisatie graag het gesprek aangaat. 

De Medewerkersdialoog in 60 seconden

Het volgende filmpje geeft een visuele indruk van de kracht van de dialoog.

 
 

Nieuwsgierig naar meer? Klik dan door naar onze succesverhalen: