Beste Monique!

 

Om toekomstbestendig en succesvol te zijn in deze snel veranderende wereld is toewijding en betrokkenheid van uw medewerkers cruciaal.

Uit wetenschappelijke onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat de manier waarop de organisatie met elkaar communiceert doorslaggevend is voor innovatiesucces. 

 


De Medewerkersdialoog maakt uw organisatie klaar voor de toekomst door het creëren van begrip, toewijding en zelfregie bij uw medewerkers.

Samen met specialisten ontwikkelde SMO de Medewerkersdialoog. De Medewerkersdialoog verkleint het gat tussen het management en uw medewerker. In één dag begeleiden wij managers en medewerkers in een Medewerkersdialoog.


Resultaten van deelnemers

Je denkt misschien: Is dit wel iets voor mij? Werkt het wel echt? Jazeker! Deze succesvolle methode is door meerdere Nederlandse ziekenhuizen beproefd en als erg succesvol ervaren. De resultaten van de voorgaande deelnemers zijn het bewijs, dit zijn de meest voorkomende reacties en resultaten.

1. In één dag werd de saamhorigheid in mijn organisatie vergroot

2. Er werd een brug geslagen van beleid naar uitvoering: van weerstand naar begrip en medewerking.

3. Medewerkers werden gemotiveerd en kwamen in actie

De medewerersdialoog in 60 seconden
 

Voorbeelden van successen die geboekt werden:

92% van de medewerkers werden geactiveerd om er voor te zorgen dat ze belangrijk blijven voor het bedrijf

Het beeld van de toekomst veranderde voor 30% van de medewerkers


Ervaringen van deelnemers

"Dankzij de Medewerkersdialoog is mij duidelijker geworden wat de medewerkers aan informatie nodig hebben. Dit werkte beter dan de tevredenheidsonderzoeken die we de afgelopen jaren gedaan hebben"

- Manager Sint Franciscus Ziekenhuis

 

"Tijdens de Medewerkersdialoog zie ik bij veel mensen het spreekwoordelijke kwartje vallen. Medewerkers realiseren zich dat er verandering op komst is en dat ze zich daarop voor kunnen bereiden."

- De RotterdamseZorg

 

"Mede door beleidsverheldering kunnen wij de toekomstige uitdagingen meer de prioriteit geven die het verdient"

- Ziekenhuis bestuurder

 

De stappen

Kies een Medewerkersdialoog

1. Stel jouw Medewerkersdialoog samen

Vraag een medewerkersdialoog informatiepakket aan

2. Vraag gratis het informatiepakket aan

Kies een datum voor de medewerkersdialoog

3. Kies een datum. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

 
Medewerkersdialoog teambuilding
 

Wanneer is de Medewerkersdialoog iets voor jouw organisatie?

Je wilt dat medewerkers meer begrip hebben voor noodzakelijke beslissingen

Je wilt de saamhorigheid in je organisatie in één dag vergroten

Je wilt dat de interactie tussen medewerkers en het management wordt verhoogd

Je wilt dat de medewerkers zich gehoord voelen en met meer energie aan het werk gaan

Je wilt dat de medewerkers worden voorbereid op aanstaande veranderingen

Je wilt dat medewerkers de strategie van de organisatie eigen maken

 
Medewerkersdialoog Teambuilding
 

Achtergrond Medewerkersdialoog

De Medewerkersdialoog is een product van SMO en is ontwikkeld door wetenschappers via SMO promovendi. Deze methodiek is ontstaan door deze wetenschappers vanuit diverse invalshoeken samen te brengen.

Het idee van de Medewerkersdialoog is ontstaan naar aanleiding van de uitdagingen in de zorgsector. Om te zorgen dat de benodigde kanteling in zorginstellingen te versnellen en het succes te verhogen is de Zorg Medewerkersdialoog ontwikkeld met input en ondersteuning van de Rotterdamse Zorg en de Gemeente Rotterdam. Gezien de zeer goede resultaten is SMO met de Rotterdamse zorg dit landelijk bij zorginstellingen aan het implementeren.

Na een overweldigend succes in de zorgsector werd SMO meerdere malen benaderd door bedrijven uit andere sectoren die ook hun medewerkers en managers met elkaar wilde verbinden om de organisatie voor te bereiden op de toekomst.

 

"Wat ik vandaag heb geleerd ga ik met iedereen binnen mijn afdeling delen. Dit moet iedereen weten!"

- Medewerker ziekenhuis

 

“De dialoog setting creëert nieuwe mogelijkheden, want als we niet met de medewerkers in gesprek zijn komen we niet tot de oplossing”

- Hoofd P&O -  Lelie Zorggroep

 

“Ik was me er niet bewust dat ik zelf de regie in eigen hand moest nemen, deze bewustwording is het begin van verandering”

- Zorgmedewerker Erasmus MC

Aanmelden

Wat kost de medewerkersdialoog?

De prijs van de Medewerkersdialoog is afhankelijk van de aard en grootte van de organisatie. Bekijk de pakketten pagina voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn organisatie aanmelden?

Meld hier jouw organisatie vrijblijvend aan.

Uitleg

Voor wie de medewerkersdialoog bedoeld?

De Medewerkersdialoog is bedoeld voor medewerkers en managers die inzicht willen krijgen in aankomende veranderingen. Wat gaat er veranderen voor bepaalde functies? Hoe kan uw bedrijf dit zo goed mogelijk aanpakken?

Wat bereik je met de medewerkersdialoog?

De Medewerkersdialoog richt zich op het realiseren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de zorg door het creëren van bewustzijn en het stimuleren van zelfregie. Hierbij is het essentieel dat de toekomstvisie van de organisatie bekend is bij de medewerkers en zij hier actief in meegenomen worden.

Planning

Hoe moet ik mij voorbereiden?

Voorafgaand aan de Medewerkersdialoog wordt er een uitgebreide analyse gedaan onder de medewerkers en het management. Voor het management bestaat dit uit een interview (30 minuten) en voor de medewerkers bestaat dit uit een workshop (half dagdeel). Hiervoor hoeft het team zelf niets voor te bereiden, de Medewerkersdialoog zorgt dat alles geregeld wordt.

Waar is de medewerkersdialoog?

De Medewerkersdialoog vindt normaal gesproken plaats op het kantoor van het deelnemende bedrijf. Een alternatief is de Rotterdam Science Tower (Marconistraat 16, 3029 in Rotterdam).

Hoe ontstaat de dialoog tussen de medewerkers en het management?

Voorafgaand aan de Medewerkersdialoog wordt er een uitgebreide analyse gedaan onder de medewerkers en het management. Voor het management bestaat dit uit een interview (30 minuten) en voor de medewerkers bestaat dit uit een workshop (half dagdeel). De uitkomsten van deze onderdelen worden gebruikt om de dialoog te starten onder leiding van een ervaren dagvoorzitter.

Wat is het programma van de medewerkersdialoog?

De Medewerkersdialoog is opgebouwd uit deze blokken. Een exacte planning ontvang je bij de aanvraag van de Medewerkersdialoog.