Drie redenen waarom een organisatie net zo goed is als de kwaliteit van de onderlinge communicatie.

Onderlinge communicaties binnen grote organisaties

Een onderzoek uitgevoerd onder ruim 300 zorgorganisaties heeft aangetoond dat er vandaag de dag een grotere kloof tussen de werkvloer en het bestuur van de organisatie zit dan ooit. De medewerkers geven de stelling ‘’de directie weet wat er speelt op de werkvloer’’ gemiddeld  een 4.6.

Schrikbarend

Dit cijfer alleen al zou reden genoeg moeten zijn om meer te investeren in onderlinge communicatie. Voor de volledigheid presenteren we drie redenen waarom de organisatie net zo goed is als de kwaliteit van de onderlinge communicatie.

Reden 1

Het belangrijkste aspect aan goede communicatie is de betrokkenheid van de werknemers. Zodra werknemers zeer betrokken zijn met de organisatie willen zij dat de organisatie zo groot mogelijk wordt.

Reden 2

Daarnaast zorgt een goede communicatie er voor dat als een werknemer ziet dat zijn/haar rol de organisatie daadwerkelijk helpt dat dit voor een grote motivatie zorgt.

Reden 3

Tenslotte zorgt goede communicatie voor transparantie in een bedrijf. Zodra transparantie een feit is weten de medewerkers wat ze moeten doen om verder te komen in het bedrijf waardoor ze het beste uit zichzelf halen.

 

Presteert jouw organisatie goed op onderlinge communicatie? Laat het weten in de reacties.

 

SMO